Site De Mistere Secrete Spiritualitate Paranormal Conspirații Stiință Cultură Religie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

DEXcoperă [4]

In jos

DEXcoperă [4] Empty DEXcoperă [4]

Mesaj Scris de OpHaNiM 18/2/2014, 06:17

DEXcoperă [4] Dexcopera

Daca s-ar scoate toate epavele de pe fundul oceanelor ar scadea nivelul apei oceanelor?
Noi credem ca nu. Volumul total al epavelor este totusi foarte mic fata de volumul apelor oceanului planetar, asa ca, probabil, nu s-ar observa vreo schimbare semnificativa, chiar daca ramasitele tuturor navelor scufundate ar fi aduse la suprafata.  

Exista o specie de struguri fara seminte.
De unde se iau semintele pentru plantarea acestei specii de struguri? Acesti struguri au, de fapt, seminte, nedezvoltate, de dimensiuni foarte mici. Oprirea cresterii semintelor este determinata de o mutatie genetica. Strugurii cu pricina se pot inmulti prin metode vege­tative, adica fara utilizarea semintelor. De pilda, se taie butasi (portiuni de planta) care se pun la inradacinat sau se foloseste metoda altoirii. Mai exista si posibilitatea extragerii em­brio­nilor din seminte, inainte de mo­mentul in care dezvoltarea lor se opreste. Acesti embrioni pot fi folositi pentru producerea in laborator a unor noi plante.  

Chiar daca au culori diferite, atat sapunurile, cat si sampoanele fac spuma alba. De ce? Pesemne pentru ca spuma e constituita practic din bule de aer, inconjurate de pelicule extrem de subtiri de sapun/sampon, atat de subtiri incat in ele exista o cantitate foarte mica de substanta coloranta, astfel incat culoarea nu mai poate fi sesizata de ochiul uman.

A fost intotdeauna Sahara un pustiu?
Picturile rupestre descoperite in regiunea Tassili-n-Ajjer (in traducere, Platoul Apelor), din masivul muntos saharian Hoggar, infa­ti­seaza atat animale ierbivore (girafe, gazele), cat si animale iubitoare de apa (bivoli). De aici s-a nascut ipoteza ca in Sahara, pe vremuri, au existat apa si mla­stini intinse. Cand si unde a disparut atata apa dintr-o zona care astazi este atat de arida? Vom prezenta in continuare cel mai credibil raspuns.

Urmand conturul coastei vestice a golfului Guineei, pe o lungime de circa 1.000 de kilometri, se inalta un sir de munti cu inal­timi ce depasesc 2.000 de metri. Pe versantii acestora isi descarca apele norii veniti dinspre Oceanul Atlantic, producand, in anotimpul ploios, precipitatii semnifica­tive. Pe versantul dinspre ocean al acestor munti, apele formeaza rauri scurte, care nu conflueaza intre ele, in timp ce pe versantul opus, apele se aduna, formand marele fluviu Niger, cu debite de 10.000-30.000 metri cubi pe secunda. Intre 12.000-10.000 i.Hr., teritoriul din vestul Africii a suferit mari miscari tectonice si o falie a barat cursul Nigerului (care traversa Sahara), apele acestui fluviu fiind directio­nate spre sud, intr-un unghi de circa 90 de grade, si varsandu-se, in cele din urma, in Oceanul Atlantic. Lipsita de ele, Sahara s-a desertificat treptat, iar populatiile de aici au migrat spre zone mai favorabile vietii. Mai exista apa in pustiul Saharei? Exista, dar ea s-a scurs in panza freatica. In Egiptul de astazi, in oaza Nahariya, situata la 250 de kilometri sud-vest de Alexandria, a fost descoperita o vasta necropola adapostind circa 10.000 de mumii din epoca faraonilor ptolomei. 

Asadar, exista aici o mare comunitate de oameni, care necesita un important consum de apa. Cum mumiile nu au fost ingropate la adancimi mai mari de 2-2,5 metri, se presupune ca acesta era nivelul de atunci al apelor subterane. Forajele efec­tua­te recent au identificat panza freatica la peste 12 metri adancime, fapt ce de­mon­streaza ca desertificarea Saharei continua.
avatar
OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 6953

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum