Site De Mistere Secrete Spiritualitate Paranormal Conspirații Stiință Cultură Religie
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Căutare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Like

DEXcoperă [7]

In jos

DEXcoperă [7] Empty DEXcoperă [7]

Mesaj Scris de OpHaNiM 18/2/2014, 06:28

DEXcoperă [7] Mediterana

Vezi de ce este Mediterana cea mai albastra mare din lume!

De ce este Mediterana cea mai albastra mare din lume?
Apele limpezi si albastre ale Mediteranei atrag anual nenumarate mii de turisti, dar putini dintre ei stiu ca limpezimea si azurul valurilor indica faptul ca Mediterana e moarta! Apele cenusii si inchise ale altor mari sunt, de fapt, dovada fertilitatii si a biodiversitatii lor: miliarde de animale si plante minuscule fac ca apa sa fie colorata in nuante inchise.  De multa vreme, Mediterana este aproape stearpa, iar motivul sterilitatii ei este lipsa de nutrienti de care plantele si animalele care coloreaza celelalte mari beneficiaza pentru a se hrani si inmulti. Intr-un studiu recent, cercetatorii au relevat faptul ca fos­fatii si fertilizatori naturali sunt extrem de rari in Mediterana. Curentii care se misca intre Sicilia si Africa de Nord seaca fosfatii, iar acest fapt duce la o acumulare de nitrati, un alt tip de fertilizatori, inactivi insa fara fosfati. Dezechilibrul dintre cantitatea de nitrati si cea de fosfati pastreaza apa lipsita de viata.


M
ancam ca sa traim sau traim ca sa mancam?
In mod cert, daca nu am manca o perioada lunga de timp, am muri. Aceasta perioada este direct proportionala cu greutatea si sanatatea individului, putand dura de la 2-3 zile, la cateva saptamani. Pentru a functiona bine, corpul are nevoie de proteine, glucide, lipide, vitamine si minerale – pe care le gaseste doar in mancare. De aceea, putem spune ca, intr-o prima instanta, toti oamenii mananca pentru a trai. Cea de-a doua instanta reprezinta o optiune pur personala, pentru ca este greu de crezut ca o fiinta inteligenta si-ar desemna drept principal scop al existentei ingurgitarea de hrana la nesfarsit.


Cat de veridice sunt personajele din romanele lui Michel Zevaco si Alexandre Dumas?
In afara de regi, de cardinali si de alti oficiali ai vremii, personajele din romanele celor doi scriitori sunt fictive. Pardaillan, eroul lui Zevaco, nu a existat in realitate, desi, cand i-a ales numele, scriitorul s-a inspirat din onomastica unei stravechi familii aristocrate franceze. Si muschetarii lui Dumas sunt personaje fictive. In plus, deseori, cei doi autori au „inflorit“ sau au rescris istoria: Caterina de Medicis nu a avut un fiu nelegitim, Ludovic al XIV-lea nu a avut un frate geaman s.am.d.


In cazul unei decapitari, cel decapitat constientizeaza ceea ce i s-a intamplat?
In mod sigur constientizeaza, insa pentru un interval scurt – pana la 15 secunde, cel mult. Este adevarat ca, fara oxigen, creierul rezista in jur de 3 minute, insa aceasta rezistenta se manifesta numai la nivel organic, biologic. Pentru a functiona in mod constient, el trebuie oxigenat aproape in permanenta. Daca acest lucru nu se intampla, desi creierul nu moare fizic decat in 3-4 minute, el intra in inconstienta.
avatar
OpHaNiM


Mesaje : 560
Reputatie : 6954

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum